Latvija piedāvā jaunas sadarbības iespējas Šenženā

01.10.2023. 10:36

2023. gada 22. septembrī, Latvijas transporta un loģistikas delegācija piedalījās Ķīnas Starptautiskās loģistikas izstādē (CILF), un izstādes ietvaros piedāvāja jaunas sadarbības iespējas Pasaules ostu stratēģijas (WPSF) un Šenženas starptautiskajā automobiļu RO-RO loģistikas (RO-RO) forumos.  

Rīgas brīvostas izpilddirektora vietnieks Mārtiņš Ziemanis uzstājās ar prezentāciju WPSF un iepazīstināja ar jaunām sadarbības iespējām Rīgas ostā. Izaicinošajā un mainīgajā ģeopolitiskajā situācijā, Rīgas ostas uzņēmumi aktīvi cenšas dažādot tradicionālo ostu uzņēmējdarbību un pakalpojumus, koncentrējot resursus un sadarbības intereses saistot ar industrializāciju. Inovāciju un digitalizācijas projekti virza ostas modernizāciju, savukārt ilgtspējīgas attīstības mērķi, piemēram, oglekļa neitralitātes sasniegšana, sniedz spēcīgu impulsu ilgtspējīgu un atjaunojamās enerģijas projektu attīstībai ostas teritorijās.

Tajā pašā laikā jauni tehnoloģiskie produkti, piemēram, jaunie enerģijas transportlīdzekļi, litija baterijas, saules un vēja enerģijas risinājumi ir radījuši jaunus uzņēmējdarbības modeļus un tendences ostu attīstībā visā pasaulē. Šīs jaunās norises arvien vairāk atbalsta un paātrina ekonomikas pārmaiņas.

Šenženas starptautiskajā automobiļu RO-RO forumā Ziemaņa kungs dalījās pieredzē par RO-RO darbību un kombinētā transporta pakalpojumiem, kā arī iepazīstināja ar jaunām sadarbības iespējām RO-PAX termināļa attīstībā Rīgas ostā.

Latvijas delegāciju vadīja Latvijas vēstniecības Ķīnā Latvijas Satiksmes ministrijas nozares padomnieks Helmuts Kols un Rīgas brīvostas pārvaldes izpilddirektora vietnieks Mārtiņš Ziemanis. CILF ir lielākā starptautiskā loģistikas un piegādes ķēdes izstāde Ķīnā, kas katru gadu notiek Šenženā. WPSF un RO-RO forumos piedalījās pārstāvji no lielākajām Eiropas ostām, piemēram, Gdaņskas, Hamburgas, Roterdamas, Antverpenes-Briges, Barselonas, Taranto un Valensijas.

Avots: https://www.sam.gov.lv/lv/jaunums/latvija-piedava-jaunas-sadarbibas-iespejas-senzena