Latviešu biedrība Kopenhāgenā

28.04.2021. 18:01

FB IMG 1619083823200

"Latviešu biedrība Kopenhāhenā” tika dibināta 2008. gadā ar mērķi nodrošināt Dānijas Zēlandes salā dzīvojošo latviešu un viņu ģimeņu saikni ar Latviju, latviešu kultūru, tradīcijām un dzīvesziņu. Vienlaikus Biedrība darbojas, lai iepazīstinātu dāņus ar latviešu tradīcijām un kultūru, tādejādi stiprinot un attīstot saikni starp abām tautām un šo valstu iedzīvotājiem.

Biedrība tradicionāli piedalās Jāņu un 18.novembra svinību organizēšanā, kā arī rīko dāžāda veida tematiskos un kultūras pasākumus (zoodārza apmeklējums, foto-orientēšanās, Baltā galdauta svētki utml.) gan latviešu ģimenēm, gan ikvienam Dānijas iedzīvotājam, kuram ir interese par Latvijas kultūru un tradīcijām. Biedrība aktīvi sadarbojas ar biedrību Dānija-Latvija un Latvijas vēstniecību Dānijā.

Neatņemama Biedrības daļa ir Kopenhāgenas Latviešu koris "In Corde Meo", kuru vada Anda Dyrlund-Parbst, un Kopenhāgenas latviešu skoliņa "Sauleszaķēns" Ingas Sørensen vadībā. Vispusīgi attīstot bērna motorikas iemaņas, nodarbībās ar dažādu uzdevumu, rotaļu un dziesmupalīdzību tiek pilnveidotas bērnu latviešu valodas prasmes un zināšanas par latviešu kultūru untradīcijām, tādējādi stiprinot saikni ar Latviju.

Informācija par Biedrības aktivitātēm ir pieejama Facebook lapā Latviešu biedrība Kopenhāhenā, kur regulāri tiek izziņoti jaunākie pasākumi un dažāda noderīga informācija.

 

Biedrības vadītāji:

 

2020 - pašlaik Zanda Lodīte

2018 - 2020 Aigars Kostovs

2016 - 2018 Anita Vogelius

2008 - 2016 Kristīne Skarbinika Pedersen

 

Kontaktinformācija:

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.