Latvijas vēstniece Somijā uzrunā Ziemeļvalstu studentus

19.10.2020. 16:31

2020. gada 17. oktobrī Latvijas vēstniece Somijā Kristīne Našeniece uzstājās ar priekšlasījumu par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību sociālo, juridisko un humanitāro zinātņu studentiem ikgadējā Ziemeļvalstu studentu nedēļas nogales konferencē Turku.

“Jo ciešākas mēs veidosim Baltijas un Ziemeļvalstu attiecības, t.sk. Latvijas un Somijas attiecības, jo vairāk tas nāks par labu mūsu reģiona drošībai un attīstībai. Tādējādi mēs arī nostiprināsim Eiropas projektu kopumā”, pauda vēstniece, iepazīstinot Ziemeļvalstu studentus ar Baltijas un Ziemeļvalstu pašreizējo sadarbību un iezīmējot attiecību nākotnes potenciālu.

Šī gada Ziemeļvalstu studentu nedēļas temati bija kultūras politika, labklājības valsts un demokrātisko institūciju pastāvība, kā arī Ziemeļvalstu ārpolitika un sadarbība. Konferencē uzstājās Norvēģijas izglītības ministrs Guri Melby (ar video starpniecību), Zviedrijas bijušais tirdzniecības ministrs Mats Hellström, bijušais Somijas Parlamenta deputāts Kimmo Sasi, Hufvudstadsbladet galvenā redaktore Susanna Landor un Helsinku Universitātes profesors Johan Strang.

Ikgadējās Ziemeļvalstu studentu nedēļas nogales konferences organizē brīvprātīgo Ziemeļvalstu studentu un jauniešu darba grupa. Šādas tikšanās notiek kopš 2018. gada.