Latvijas vēstniece Francijā ierodas atvadu vizītē pie Francijas Eiropas lietu ministra

01.12.2015. 10:01

27. novembrī Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta–Deslandes atvadu vizītē Francijas Ārlietu ministrijā tikās ar Eiropas lietu ministru Harlemu Dezīru (Harlem Désir).

Sarunas laikā tika pārrunātas Francijas un Latvijas divpusējās attiecības, kā arī ekonomiskā sadarbība, kurai pēc pievienošanās eiro zonai ir lielāks potenciāls. Ministrs veltīja atzinīgus vārdus Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Tāpat tika atzīmēti Eiropas Savienības lielie izaicinājumi un pārrunāti aktuālie jautājumi, tai skaitā terorisma draudi, solidaritātes nepieciešamība. Ministrs pateicās par Latvijas atbalstu un solidaritāti ar Franciju grūtajos brīžos pēc terora aktiem un par Latvijas gatavību palielināt tās iesaisti dažādās operācijās pasaules karstajos punktos. Puses apmainījās viedokļiem arī par citiem aktuālajiem ES jautājumiem, tostarp migrāciju, bēgļu uzņemšanu, situāciju Ukrainā, atzīmējot, ka ir būtiski pildīt Minskas vienošanos nosacījumus. Abpusēji pozitīvi tika novērtētas regulārās trīs Baltijas valstu un Francijas divpusējās konsultācijas par ES un drošības jautājumiem. Puses vienlaikus atzīmēja Parīzē notiekošā ANO klimata izmaiņu samita norises svarīgumu pasaulē.

Atvadu vizītes laikā Eiropas lietu ministrs Harlems Dezīrs (Harlem Désir) Francijas prezidenta vārdā pasniedza Latvijas vēstniecei Francijā Sanitai Pavļutai–Deslandes Francijas Nacionālā Nopelna ordeni (Ordre National du Mérite) lielvirsnieka pakāpē par ieguldījumu Latvijas un Francijas attiecību veicināšanā un sadarbību Eiropas Savienības ietvaros.