Latviešu bērni Francijā atmudžina emociju mudžekli

17.10.2023. 16:01

2023. gada 14.-15.oktobrī Francijā pie latviešu bērniem Parīzē un Strasbūrā viesojās jogas pasniedzēja Elīna Seņkova un leļļu meistare un aktrise Alīda Pērkone, kuras aizveda bērnus emociju pasaulē, palīdzot tās nosaukt vārdā, atpazīt, un tikt ar tām galā.

Bērni piedalījās sarunā par emocijām, kā tās var samudžināties, un kur tās mūsu ķermenī mīt, kā arī, ko darīt, lai ar tām tiktu galā. Jogas prakses laikā Elīna Seņkova rādīja un mācīja bērniem jogas pozas, elpošanas vingrinājumus un apzinātības metodes, ko var pielietot emocionālā līdzsvara saglabāšanai un pozitīvo emociju raisīšanai.

Pēc jogas bērni piedalījās radošajā darbnīcā kopā ar leļļu meistari un aktrisi Alīdu Pērkoni, radot lelli no vairs nevajadzīgām lietām un ar tās palīdzību emocijas ietērpt vārdos. Kad lelles bija gatavas, bērni veidoja situāciju ainiņas par konkrētām emocijām, piemēram, strīdējās, dusmojās, izrādīja pārsteigumu vai prieku. Šī aktivitāte rosināja arī diskusijas par cirkulāro jeb aprites ekonomiku, enerģijas avotu un resursu taupīšanu, dažādu lietu izmantošanu vairākkārt, radot papildus vērtību.

Mazākie bērni piedalījās aktrises Alīdas Pērkones radošajā darbnīcā, kur izspēlēja emocijas ar leļļu izrādes «Čigānmeitēns Ringla » palīdzību.

Pasākumā Parīzē un Strasbūrā piedalījās kopā 30 bērni.

Projekts „Emociju mudžeklī” tika realizēts ar Ārlietu ministrijas Diasporas atbalsta programmas finansējumu sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Francijā un Latvijas pastāvīgo pārstāvniecību Eiropas Padomē un biedrību Latvija – Elzasa.