Latvija piedalās Starptautiskajā nekustamo īpašumu izstādē (MIPIM) Kannās, Francijā

15.03.2024. 12:18

2024.gada 13. martā par godu Latvijas dalībai Starptautiskajā nekustamo īpašumu izstādē MIPIM (Marché international des professionnels de l'immobilier) Kannās, Francijā, notika Latvijas reprezentācijas vakars, kuru atklāja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis, LIAA (Latvijas investīciju un attīstības aģentūras) Direktora vietniece investīciju un enerģētikas jautājumos Laura Štrovalde, LIAA pārstāvniecības Francijā vadītāja Elīza Drāzniece, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs un Latvijas vēstniecības Francijā vēstnieka vietnieks Jans Kevišs-Petuško.

Latvijas stendu izstādē nodrošina Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra (RITA) un LIAA. Papildus Latvijas kā pievilcīgas investīciju vides popularizēšanai, starptautiskajiem investoriem un uzņēmējiem bija iespēja iepazīt Latviju kā kulturāli bagātu, Eiropas kultūras un vērtību telpai piederošu valsti : pasākumā uzstājās latviešu saksofonists Artis Gāga.

Latvijas pasākumā piedalījās uzaicinātie viesi – galvenokārt, uzņēmēji, potenciālie investori no Francijas un MIPIM pārstāvji. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī Latvijas goda konsule Marseļā Sandra Juhansone – Mouttet. Šī pasākuma galvenais organizators bija LIAA pārstāvniecības Francijā vadītāja Elīza Drāzniece, savukārt Arta Gāgas uzstāšanos atbalstīja Latvijas vēstniecība Francijā.

MIPIM ir pasaules līmeņa nekustamo īpašumu izstāde, kas tradicionāli katru gadu notiek Kannās, Francijā. No 2024.gada 12. līdz 15. martam tā pulcē vairāk kā 20 tūkstošus nekustamo īpašumu jomas speciālistus, investorus, kā arī citus iesaistītos aktierus no visas pasaules.

Latvijas saksofonists Artis Gāga ir ieguvis trīs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas nominācijās “Labākā debija”, “Labākais instrumentālais, kino un teātra mūzikas albums”, kā arī “Labākais akadēmiskās mūzikas albums”. Žanru un stilistiskajā daudzveidībā mūziķis ir sevi apliecinājis gan džeza, gan klasiskajā mūzikā, rakstot mūziku un pats piedaloties savu darbu atskaņošanā.