“Pasaku kaste” Francijas dienvidos

19.03.2024. 15:34

2024. gada 16. martā pēc Latvijas goda konsules Provansas - Alpu - Azūras Krasta reģionā Sandras Juhansones Mouttet iniciatīvas un uzaicinājuma Parīzes latviešu skoliņas “Garā pupa” skolotāja Anda Auziņa devās pirmajā izbraukuma nodarbībā, kas notika Francijas dienvidos.

Latviešu valodas nodarbībā piedalījās bērni no Eksanprovansas (Aix-en-Provence), Marseļas (Marseille), Arlas (Arles) un Montpeljē (Montpellier). Bērni uzmanīgi sekoja latviešu valodas atklātajai stundai un aktīvi rosījās visās aktivitātēs. Skolotāja Anda Auziņa piedāvāja bērniem iepazīt “Pasaku kasti”,  proti, izzināt latviešu pasakas caur latviešu ilustratoru Rūtas Briedes un Elīnas Brasliņas radītiem zīmodziņiem, veidojot latviešu tautas pasaku tēlus.

Diena pagāja lieliskā noskaņojumā, un goda konsulei S.Juhansonei Mouttet bija prieks un lepnums uzņemt pie sevis pirmo “Pasaku kastes” izbraukuma nodarbību. Vismīļākais paldies skolotājai Andai par atsaucību, par tālā ceļa veikumu un aizraujošo un radošo nodarbību, kā arī latviešu studentei Sindijai Šmitei par brīvprātīgo atbalstu uz vietas nodarbības laikā !