Parīzē popularizē Latvijas jaunuzņēmumu (start-up) vidi

25.03.2024. 16:45

2024. gada 21. martā notika Latvijas vēstniecības un Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Francijā kopīgi organizētais seminārs “Latvia Startup x Hello Tomorrow”. Seminārs notika pasaules līmenī vadošās jaunāko tehnoloģiju izstādes Hello Tomorrow ietvaros.

Pasākuma mērķis bija prezentēt Latvijas vadošos deeptech ekosistēmas spēlētājus un veicināt ciešākas sadarbības veidošanu ar potenciāliem ārvalstu partneriem un investoriem. Pasākums bija arī liecība tam, cik strauji ir attīstījusies Latvijas jaunuzņēmumu vide pēdējo divdesmit gadu laikā. Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO ir būtiski veicinājusi to, ka Latvija ir attīstījusi pievilcīgu un drošu Latvijas start-up ekosistēmu.

Pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais un LIAA pārstāvniecības Francijā vadītāja Elīza Drāzniece. Pasākuma ietvaros notika Ievas Felman, Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras (RIGA Business) pārstāves vadītā paneļdiskusija, kurā piedalījās Latvijas jaunuzņēmumu vides pārstāvji – Reinis Spunde (Catalyco), Aleksandrs Parfinovičs (NACO Technologies). Paneļdiskusijā piedalījās arī Antons Adamovičs, vadošais partneris Latvijas zinātņietilpīgās jaunuzņēmējdarbības attīstības platformā “Commercialization Reactor”, kas nesen ieguva 1. vietu Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) “deep–tech” talantu iniciatīvā kā labākā “dziļo tehnoloģiju” jomas profesionāļu izaugsmes programma Eiropā. Pasākumā dziļāku ieskatu Latvijas jaunuzņēmumu vidē sniedza arī Marija Plotniece no Latvijas Zinātnes padomes un Laura Kravinska no LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas.