Latvijas vēstniecība piedalās Eiropas dienas pasākumā Mongolijā

13.05.2024. 14:52
Latvijas vēstniecība piedalās Eiropas dienas pasākumā Mongolijā

11. maijā vēstniecība piedalījās ar Latvijas nacionālo stendu Eiropas dienas pasākumā Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā.

Latvijas vēstniecības darbinieki informēja stenda viesus un vietējo mediju pārstāvjus par vēstniecības darbu, tūrisma un studiju iespējām Latvijā. Stendā bija plaši pieejami informatīvie materiāli no Rīgas Tehniskās Universitātes, Rīgas Stradiņa Universitātes, un Latvijas Universitātes. 

Stenda apmeklētāji ar interesi piedalījās improvizētā Laimes rata griešanā, atbildot uz jautājumiem par Latvijas ģeogrāfiju, dabu, vēsturi un kultūru, ka arī nobaudīja Latvijas saldumus. 

Latvijas stendu apmeklēja Mongolijas Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta ģenerāldirektore Ganhuraja Batungalaga (Ганхуурай Баттунгалаг) un Eiropas Savienības Delegācijas vadītāja Ulanbatorā Aksele Nikēze (Axelle Nicaise). 

Eiropas dienas pasākumu Ulanbatorā tradicionāli ik gadu organizē Eiropas Savienības (ES) Delegācija un ES dalībvalstu vēstniecības. Latvijas vēstniecība Pekinā ir oficiāli akreditēta Mongolijā. Mūsu valsti Mongolijā pārstāv arī Latvijas goda konsuls Čoimpogs Bats (Чоймпог Бат), ar kura palīdzību vēstniecība organizēja Latvijas stendu.

Eiropas diena Ulanbatora 2 Eiropas diena Ulanbatora 1 
Eiropas diena Ulanbatora 5 Eiropas diena Ulanbatora 4