Latvija piesaka transporta un loģistikas projektus Honkongā

20.09.2023. 03:54

No 13. līdz 14. septembrim Latvijas transporta un loģistikas delegācija piedalījās astotajā “Josla un Ceļš” samitā (The 8th Belt and Road Summit – BRS), kas tika organizēts Ķīnas Tautas Republikas Honkongas Speciālajā administratīvajā reģionā.

Šī ir pirmā reize pēc Covid-19 ceļošanas ierobežojumu atcelšanas Ķīnā 2023. gada sākumā, kad Latvijas transporta un loģistikas nozares projekti tiek pieteikti klātienē un popularizēti nozīmīgā starptautiskā sadarbības forumā Āzijā. 

Ievērojot Latvijas stratēģiskā atrašanās vietas priekšrocības Ziemeļeiropā, Latvijas transporta nozare aktīvi līdzdarbojas globālās un reģionālās sadarbības iniciatīvās, kas ir vērstas uz investīciju piesaisti, ekonomisko sakaru uzlabošanu, zināšanu pārnesi un starptautisko partnerību veidošanu, lai uzturētu, uzlabotu un uzturētu reģionālo un globālo savienojamību. 

Latvijas transporta un loģistikas sektors divu dienu pasākumā Honkongā pieteica projektus jaunu industriālo un inovāciju parku izveidei Rīgas un Ventspils brīvostā, kā arī popularizēja Rīgas Starptautiskās lidostas pasažieru un aviācijas kravu projektus. 

13. septembrī Rīgas brīvostas projektu vadītājs Arturs Zandersons piedalījās transporta un loģistikas infrastruktūras projektu veicināšanas seminārā un uzstājās ar prezentāciju par Spilves parka projektu.

Spilves parks ir lielākais neattīstīto jeb zaļo lauku teritoriju projekts Baltijas jūras reģionā ar plašām iespējām ārvalstu uzņēmumiem dibināt un paplašināt uzņēmējdarbību Eiropas Savienībā, investējot, attīstot un veicot noliktavu, ražošanas, montāžas objektus, preču izplatīšanai Eiropas Savienībā, kā arī uz un no trešajiem tirgiem caur Latviju.

Transporta un loģistikas delegāciju vadīja Latvijas vēstniecības Ķīnā nozares padomnieks Helmuts Kols un Rīgas brīvostas pārvaldes projektu vadītājs Artūrs Zandersons. 

“Josla un Ceļš” samits (BRS) klātienē pulcēja vairāk nekā 6000 uzņēmumu vadītājus un 90 valstu amatpersonas. Vairāk nekā 20000 dalībnieku pievienojās foruma norisei tiešsaistē no vairāk nekā 70 valstīm un reģioniem. Forumā tika prezentēti vairāk nekā 280 investīciju projekti dažādās nozarēs, tostarp infrastruktūras, transporta un loģistikas, enerģētikas, tehnoloģiju un finanšu pakalpojumu jomā. Latvijas delegāciju dalība forumā bija iespējama ar Honkongas Tirdzniecības attīstības padomes (HKTDC) uzaicinājumu un atbalstu.

Avots:https://www.sam.gov.lv/lv/jaunums/latvija-piesaka-transporta-un-logistikas-projektus-honkonga