Informācija par ieceļošanas kārtību Dānijā

26.10.2020. 12:33

Ieceļotāji Dānijā ir iedalīti trīs kategorijās:

  1. personas, kuras ieceļo no pierobežas reģioniem (border regions/grænselandet);
  2. personas, kuras ieceļot no “atvērtajām valstīm” (open countries/åbne lande);
  3. personas, kuras ieceļo no “slēgtajām valstīm” (banned countries/karantænelande).

“Slēgtās valstis” papildus tiek iedalītas “augsta riska valstīs” (high risk countries/højrisikolande).

Ieceļojot no valstīm, kas noteiktas par “slēgtajām valstīm”, ir jābūt pamatotam mērķim (worthy purpose/anerkendelsesværdigt formål).

Ieceļojot no valstīm, kas noteiktas par “augsta riska valstīm”, ir jāuzrāda negatīvs COVID-19 tests, kas veikts ne vēlāk kā pirms 72 stundām.

“Slēgto valstu” un “Augsta riska valstu” saraksts pieejams: https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/is-my-country-open-or-banned .

Ieceļošanas mērķis un dokumenti ieceļošanai

Sadaļā https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark ir publicēti ieceļošanas noteikumi Dānijā. Kopš Latvijas iekļaušanas “slēgto” valstu sarakstā, informācija par pamatotajiem ieceļošanas mērķiem (worthly purpose/anerkendelsesværdigt formål) un uzrādāmajiem dokumentiem to pamatošanai atrodas sadaļā https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-resident-in-banned-countries .

Dokumentu, kas nepieciešami ieceļošanas mērķa pamatošanai, apraksts ir norādīts aprakstā pie katra ieceļošanas mērķa zem virsraksta “Relevant documents”.

Ierobežojumi COVID-19 izplatības mazināšanai tiek noteikti balstoties uz aktuālo epidemioloģisko situāciju pasaulē un katrā konkrētajā valstī, tāpēc aicinām sekot līdzi informācijai iepriekšminētajās saitēs par ieceļošanu Dānijā.

Robežkontroli veic un lēmumu par personas ielaišanu valstī pieņem Dānijas policija. Papildus jautājumu vai neskaidrību gadījumā par ieceļošanas kārtību Dānijā ir jāsazinās pa informatīvo tālruni + 45 70 20 60 44 (darba dienās no plkst. 8:00 līdz 16:00 pēc Dānijas laika). Informācija tiek sniegta arī angļu valodā.