Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars darba vizītē Kopenhāgenā, Dānijā

06.03.2023. 15:15

2. un 3. martā Latvijas vēstniecība Dānijā darba vizītē Kopenhāgenā uzņēma Latvijas klimata un enerģētikas ministru Raimondu Čudaru un ministrijas vadošās amatpersonas. Vizītes laikā ministrs tikās ar savu kolēģi Dānijas klimata, enerģētikas un apgādes ministru Lars Aagaard, kā arī ar Dānijas parlamenta Klimata, enerģētikas un apgādes komisijas vadītāja vietnieci Marianne Bigum un Kopenhāgenas mēri tehnoloģiju un vides politikas jautājumos Line Barfod. Amatpersonas abpusēji uzsvēra reģiona sadarbības lielo nozīmi, lai ilgtermiņā risinātu aktuālos enerģētikas jautājumus.

Delegācija vizītes ietvaros apmeklēja vairākus Dānijas vadošos uzņēmumus gan vēja enerģijas jomā, gan pilsētu efektīvu komunālo saimniecību nodrošināšanā, kā arī klātienē aplūkoja pilsētas pirmo lielāko klimatneitrālo kvartālu Klimakvarter, kas ir vizionārs un inovatīvs risinājums klimatam draudzīgai nākotnes pilsētai.

Vizītes noslēgumā notika tikšanās ar Dānijas Enerģētikas aģentūras vadītāju Kristoffer Böttzauw, lai pārrunātu Dānijas pieredzi vēja enerģijas un enerģētikas jomā plašāk, kā arī vienotos par konkrētiem tālākās sadarbības soļiem un sadarbības memoranda parakstīšanu.