Latvijas vēstniecība Dānijā rīko klaviermūzikas vakaru Kopenhāgenā

25.04.2024. 18:14

2024. gada 24. aprīlī Latvijas vēstniecība Dānijā organizēja Dānijā dzīvojošās latvietes – džeza mūziķes Elzas Ozoliņas - vadītā trio "Jazz Piano Trio" koncertu, kurā tika atskaņotas Latvijas tautasdziesmas džeza apdarē. Koncerts notika Poul Henningsens (PH) Pianos salonā Kopenhāgenā, kas ir viens no atpazīstamākajiem dizaina zīmoliem Dānijā. Elza Ozoliņa kompozīcijas izpildīja uz unikālajām PH Pianos kompānijas augstvērtīga dizaina klavierēm, kuras tiek izgatavotas Latvijā. Pasākuma mērķis bija iepazīstināt diplomātiskā korpusa pārstāvjus, Dānijas uzņēmējus un mūzikas industrijas pārstāvjus ne tikai ar latviešu mūziku, bet arī demonstrēt Latvijas un Dānijas sekmīgo biznesa sadarbību.

Pasākuma atklāšanas runu teica Latvijas vēstniece Dānijā Inga Skujiņa un PH Piano & Furniture vadītājs un dibinātājs Søerens Vincents Svendsens (Søren Vincents Svendsen).

Inga Skujiņa savā runā uzsvēra, ka šis vakars ir apliecinājums tam, ka  Latvijas un Dānijas mūziķu, kā arī dizaina un meistaru kopdarbs spēj radīt ne tikai skaistas, bet arī paliekošas vērtības. Tāpat vēstniece klātesošajiem atzīmēja tuvojošos 4. maiju un tā nozīmi Latvijas vēsturē. Savukārt Sērens Vincents Svendsens uzteica Latvijas meistaru prasmes, kas uztur izcilu kvalitāti viņa uzņēmuma produktiem, kuri pārstāv vienu no Dānijas sabiedrībā iecienītākajiem un eksportētākajiem dizaina zīmoliem.