Pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

21.05.2013. 19:40

Pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums notiks XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā, kas notiek reizi piecos gados un ir iekļauti UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Foruma mērķis ir Latvijas ekonomiskās izaugsmes veicināšanas nolūkā stiprināt savstarpēju saziņu un sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem latviešiem Latvijā un pasaulē, veicināt inovāciju, finanšu investīciju un zināšanu kapitāla piesaisti Latvijai, kā arī stiprināt ārpus dzīvojošo latviešu piederību savai un savu senču dzimtenei.

Forumā piedalīties ir aicināts ikviens latvietis un Latvijas draugs, kam ir interese uzzināt par uzņēmējdarbības un investīciju iespējām Latvijā, iesaistīties un atbalstīt Latvijas ekonomikas izaugsmi, kā arī atrast sadarbības partnerus savu ideju un plānu īstenošanai kā Latvijā, tā citviet pasaulē. Aicinām forumā piedalīties arī uzņēmējus un profesionāļus, kuri vēlas izzināt iespējas izmantot Latviju kā atbalsta punktu ceļā uz Baltijas, Eiropas vai Austrumu tirgiem.

Dalībai Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā jau reģistrējušies vairāk nekā 150 latviskas izcelsmes uzņēmēji, pētnieki, finansisti, inženieri, juristi u.c. profesionāļi no 18 valstīm: ASV, Austrālijas, Beļģijas, Horvātijas, Igaunijas, Īrijas, Kanādas, Kataras, Lielbritānijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Singapūras, Šrilankas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas.

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu organizē Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Latvijas Investīciju attīstības aģentūru un citiem sadarbības partneriem. Plašāka informācija latviešu un angļu valodās par foruma norises vietu, darba kārtību un reģistrēšanos forumam atrodama mājaslapā: www.ieguldilatvija.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā, aicinām Jūs rakstīt uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..