Latvija un Ēģipte politiskajās konsultācijās apspriež divpusējās attiecības un reģionālās aktualitātes

04.12.2020. 12:23

2020. gada 3. decembrī videokonferences formātā norisinājās Latvijas un Ēģiptes politiskās konsultācijas, ko vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks un Ēģiptes ārlietu ministra vietnieks Eiropas lietās, vēstnieks Badrs Abdulātī (Badr Abdelatty).

Politiskais direktors pauda gandarījumu par Latvijas un Ēģiptes aktīvo politisko dialogu un uzsvēra Latvijas interesi par ekonomiskā dialoga paplašināšanu, it īpaši IKT un tehnoloģiju jomā. Tāpat viņš norādīja, ka Latvija vēlas attīstīt sadarbību ar Ēģipti studentu un mācībspēku apmaiņā, kopīgu izglītības projektu izstrādē un pētniecībā. Tika pārrunāts turpmākais darbs pie divpusējo līgumu saskaņošanas, gatavojoties potenciālajai Latvijas ārlietu ministra atbildes vizītei Kairā. 2019. gada oktobrī Latviju apmeklēja Ēģiptes ārlietu ministrs Sāmihs Šukrī (Sameh Shoukry).

J. Mažeiks un B. Abdulātī sarunā apsprieda aktualitātes Tuvajos Austrumos, tostarp norises Lībijā un Vidusjūras austrumu reģionā, Etiopijā un Āfrikas ragā, kā arī Tuvo Austrumu miera procesu. Amatpersonas pārrunāja arī ASV prezidenta vēlēšanu ietekmi uz Tuvo Austrumu un Baltijas reģionu. J. Mažeiks izklāstīja Latvijas skatījumu uz aktuālajiem notikumiem Baltijas un Eiropas Austrumu kaimiņu reģionā.

Šīs ir pirmās politiskās konsultācijas ar Ēģipti kopš saprašanās memoranda parakstīšanas par divpusējo konsultāciju mehānisma izveidošanu starp Latvijas un Ēģiptes Ārlietu ministrijām. Memorands tika parakstīts Ēģiptes ārlietu ministra vietnieka Eiropas lietās, vēstnieka Amra Ramadāna (Amr Ramadan) vizītes laikā Latvijā 2018. gada 22. novembrī.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā