Diskusija par reģiona mediju sadarbību cīņā pret dezinformāciju un sabiedrības šķelšanu

27.03.2024. 12:19
  • #LatviaUNSC

2024. gada 26. martā Latvijas vēstniecība Somijā organizēja diskusiju par reģiona mediju sadarbību cīņā pret dezinformāciju un sabiedrības šķelšanu.

Diskusijā piedalījās Somijas lielākā laikraksta Helsingin Sanomat Pētnieciskās žurnālistikas nodaļas vadītāja un žurnāliste Salla Vuorikoski, pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica dibinātāja un žurnāliste Inga Spriņģe, kā arī Baltijas Mediju izcilības centra vadītāja Gunta Sloga. Diskusiju vadīja žurnāliste Gunta Sloga.

Sarunā mediju profesionāles stāstīja par starptautiskiem, arī Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona mediju sadarbības projektiem, un to pienesumu sabiedrības polarizēšanās un draudu internetā mazināšanā. Klausītāji uzzināja, kādi ir reģiona pētnieciskās žurnālistikas darbarīki un kādi ir atbildīgas žurnālistikas uzdevumi kara apstākļos. Tāpat tika spriests, vai inovācijas un starptautiskā sadarbība pētnieciskajā žurnālistikā spēs apturēt postošās tendences, kuras ir pastiprinājis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Žurnālistes norādīja arī uz pašcenzūras tendencēm žurnālistu darbā, kā arī sabiedriskās diskusijas apklusināšanas problemātiku.

Diskusijas mērķauditorija bija Somijas ministriju un administrācijas pārstāvji, diplomātiskais korpuss, mediju pārstāvji, studenti un politikas pētnieki.

Pasākums Latvijas vēstniecībā Somijā tika rīkots Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomes nepastāvīgās locekles (2026–2027) atbalsta programmas ietvaros.

Foto: Jānis Ķirpītis