Diskusija vēstniecībā 21.maijā “Enerģētikas un zaļās ekonomikas nākotne Latvijā. Atzīmējot 20 gadus Eiropas Savienībā”

29.05.2024. 15:11

Latvija vēstniecība Somijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, “Business Finland” un Somijas- Latvijas biznesa asociācija 21. maijā organizēja diskusiju “Enerģētikas un zaļās ekonomikas nākotne Latvijā. Atzīmējot 20 gadus Eiropas Savienībā”.

Eksperti analizēja Latvijas priekšrocības zaļajā ekonomikā, tajā skaitā aprites ekonomikā, zaļajās tehnoloģijās, atjaunojamā enerģijā, kā arī pastāstīja par Latvijas un Somijas uzņēmumu pieredzi Latvijā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā.

Pēc vēstnieces Daces Treijas-Masī uzrunas, diskusiju vadīja Ziemeļvalstu Investīciju bankas vecākais ekonomists Igors Kasjanovs. Diskusijā piedalījās Latvijas Klimata un enerģētikas ministrijas Ilgtspējīgas enerģētikas departamenta direktore Aija Timofejeva, Somijas uzņēmuma ”Neste” viceprezidente Katri Taskinena, kā arī ”Azanda & Associates” zvērinātā advokāte no Latvijas Ieva Azanda.

Pirms 20 gadiem, iestājoties Eiropas Savienībā, Latvija veica straujas ekonomiskās reformas, kā rezultātā Latvijā, līdzīgi kā kaimiņvalstīs, ienākumi trīskāršojās. Tagad Latvija atrodas zaļās pārejas procesā, kas dod jaunas iespējas uzņēmējiem. Tāpat Latvija pārliecinoši turpina sadarbību ar Somiju atjaunojamās enerģijas jomā. Pateicamies Igoram Kasjanovam, Aijai Timofejevai, Katri Taskinenai un Ievai Azandai par vērtīgo diskusiju!