Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkus Kanādā

10.07.2024. 00:15

No 2024.gada 6. līdz 7.jūlijam vizītē Toronto uzturējās Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Vizītes laikā prezidents apmeklēja XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkus Kanādā un tikās ar šo svētku organizatoriem un latviešu diasporas Kanādā pārstāvjiem.

6.jūlijā prezidents apmeklēja kopkora koncertu, kur uzrunāja svētku dalībniekus. Ar pilnu uzrunas tekstu var iepazīties šeit: https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidenta-edgara-rinkevica-uzruna-kopkoru-koncerta-xvi-latviesu-dziesmu-un-deju-svetkos-kanada

7.jūlijā prezidents apmeklēja tautas deju lieluzvedumu, kā arī ekumenisko dievkalpojumu Sv. Jāņa baznīcā Toronto.

Vizītes laikā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pasniedza valsts augstāko apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni - latviešu sabiedriskajam darbiniekam Kanādā Viesturam Arvīdam Zariņam. Par godu svētku organizatoriem prezidenta rīkoto pieņemšanu apmeklēja latviešu diasporas Kanādā pārstāvji, kā arī Kanādas starptautiskās attīstības ministrs Ahmeds Husens (Ahmed Hussen), Kanādas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas līdzpriekšsēdētājs, deputāts Frančesko Sorbara (Francesco Sorbara) un Kanādas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas biedrs, deputāts Ivans Beikers (Yvan Baker).

Vizītes laikā prezidents sniedza intervijas Kanādas laikrakstam Toronto Star https://www.thestar.com/politics/federal/justin-trudeau-could-be-singled-out-at-nato-summit-over-canadas-military-spending/article_8bab15f6-3d2a-11ef-8e4e-9316e56e08bc.html, kā arī izdevumiem latviešu valodā “Latvija Amerikā” un “latvieši.com”(https://www.latviesi.com/video-galerijas/rinkevics-musu-valsts-mums-visiem-ir-jaaizstav-vienalga-vai-tu-dzivo-latvija-vai-arpuse).

8.jūlijā no Vašingtonas prezidents sniedza interviju Kanādas lielākajam sabiedriskajam medijam CBC. Pilnu interviju iespējams noskatīties šeit:

https://youtu.be/UjHFvMz93UM?si=DDYwQWOypCCNqdec