Latvijas vēstnieks Ukrainā J.Poikāns piedalījās Latvijas maizes ražošanas uzņēmuma atklāšanā Čerņigovā

19.09.2017. 17:47

2017.gada 19.septembrī Latvijas vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns piedalījās maizes ražošanas uzņēmuma “Riga Hlib” svinīgajā atklāšanā Čerņigovā (Ukraina). Uzņēmums, kurā tika ieguldītas investīcijas no Latvijas, turpmāk ražos Ukrainā maizes produkciju pēc Latvijas receptūras.

Atklāšanā piedalījās arī pilsētas mērs Vladislavs Atrošenko un Čerņigovas apgabala priekšsēdētājs Valērijs Kuličs, kā arī Latvijas Goda konsule Čerņigovā un Čerņigovas apgabalā Olena Višņakova.

J.Poikāns pozitīvi novērtēja Latvijas uzņēmēju veiktās investīcijas Čerņigovas reģionā, ar kuru Latvijas vēstniecībai tradicionāli ir izveidojušas labas un ciešas attiecības. Pēc vēstnieka domām, Latvijas maiznīcas atvēršana vienā no Ukrainas reģioniem liecina par Latvijas uzņēmēju interesi par Ukrainu un viņu vēlmi strādāt šajā valstī ar lielu un interesantu tirgu, kā arī lielu ekonomisku potenciālu. J.Poikāns izteica cerību, ka jaunatvērtās maizes ražotnes darbība Ukrainā būs veiksmīga un sniegs stimulu paplašināt savu darbību Ukrainā. Aktīvāku Latvijas uzņēmēju ienākšanu Ukrainā veicinātu biznesa vides Ukrainā sakārtošana, kas ir svarīgs jautājums jebkuram ārvalstu uzņēmējam, atzīmēja Latvijas vēstnieks Ukrainā.

Rūpnīcas būvniecībai tika piesaistītas Latvijas investīcijas 3 miljoni grivnu (aptuveni 97 000 eiro) apmērā. Kopējā objekta platība ir 2616 m2, ražošanas - 2275 m2. Šodien atvērtā rūpnīca nodrošinās Čerņigovu ar 150 jaunām darba vietām.