Uzturēšanās atļauju noformēšana

15.10.2023. 13:04

Lai saņemtu Konsulārās nodaļas pakalpojumus lūdzam pierakstīties  pa tālruni  +380 44 490 70 37 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Kas ir uzturēšanās atļauja?

  • Uzturēšanās atļauja ir dokuments, kas dod tiesības ārvalstniekam uzturēties Latvijas Republikā noteiktu laiku – termiņuzturēšanās atļauja – vai pastāvīgi – pastāvīgās uzturēšanās atļauja.
  •  No 2012.gada 2.aprīļa uzturēšanās atļauja tiek izsniegta personas apliecības formātā.
  • Pirms uzturēšanās atļaujas saņemšanas ir jānodod biometrijas dati - pirkstu nospiedumi (no sešu gadu vecuma) un digitālais sejas attēls.

Kādos gadījumos uzturēšanās atļauja nepieciešama?

Uzturēšanās atļauja nepieciešama, ja Jūs vēlaties uzturēties Latvijas Republikā ilgāk par 90 dienām pusgada laikā, skaitot no pirmās ieceļošanas dienas.

No 2017.gada 11.jūnija  Ukrainas pilsoņi, kuriem ir derīga biometriskā pase, var sniegt dokumentus uzturēšanas atļaujas izskatīšanai:

Ukrainas iestādēs izdotus dokumentus pirms to iesniegšanas Latvijas valsts iestādēs ir jāapliecina ar apliecinājumu Apostille. Ukrainas dokumentu īstuma apliecinājumu Apostille var saņemt Ukrainas Tieslietu ministrijā.

Ukrainas izdotu dokumentu īstuma apliecināšana notiek saskaņā ar 1961. gada 5.oktobra Hāgas konvenciju "Par ārvalstu publisko dokumentu legalizācijas prasības atcelšanu" un ar Apostille apliecināts dokuments ir derīgs iesniegšanai Latvijas valsts iestādēs bez citas papildus apstiprināšanas.

Par pārstāvniecībā sniegtajiem pakalpojumiem ir noteikta bezskaidras naudas norēķinu kārtība. Apmeklētājiem klātienē ir iespēja norēķināties:

  • ar maksājumu karti (VISA, VISA Electron, Maestro, Master)
  • veicot bankas pārskaitījumu (Konsulārā nodaļa var izsniegt rēķinu)

* Fiziskas personas datu (vārda, uzvārda, personas koda un citu veidlapā norādīto personas datu) apstrādes tiesiskais pamats ir Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta c) apakšpunkts. Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ārvalstīs juridiskais pienākums ir apstrādāt personas datus saskaņā ar Ministru Kabineta 21.06.2010. noteikumiem Nr. 564 “Uzturēšanās atļauju noteikumi”.