Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums dāvina grāmatas Otavas Publiskās bibliotēkas Eiropas Savienības grāmatu klubam

05.10.2021. 22:48

5. oktobrī Latvijas vēstnieks Kārlis Eihenbaums, tiekoties ar Otavas Publiskās bibliotēkas Sanisaidas (Sunnyside) nodaļas vadītāju Filipu Robertu (Philip Robert), dāvināja virkni Latvijā izdotās grāmatas angļu valodā.

Latvijas vēstniecība Kanādā aktīvi iesaistās un atbalsta Eiropas Savienības kultūras un izglītības pasākumus, viens no tiem ir Eiropas Savienības grāmatu klubs, kas darbojas Otavas Publiskās bibliotēkas Sanisaidas filiālē. Bibliotēkas fondos jau ir Latvijas vēstniecības sagādātās grāmatas par Latviju un latviešiem, ES grāmatu klubam tagad ir piedāvāts vēl plašāks dažādu izdevumu loks, t. sk., daiļliteratūra, kā arī grāmatas bērniem. Starp piedāvātajām grāmatām ir latviešu literatūras klasika, kā arī daudz mūsdienu autoru darbu. Grāmatas paredzētas dažādam interesentu lokam. Grāmatas sagādājis Latvijas vēstniecības sadarbības partneris - Latvijas Nacionālā bibliotēka, ar kuru kopā Kanādā īstenoti citi līdzīgi projekti.

Plašāka iepazīstināšana ar grāmatām no Latvijas ES grāmatu klubā tiek plānota 2022. gada janvārī.