Aizsardzības ministrs apbalvo Latvijas vēstnieku Kanādā Kārli Eihenbaumu ar "Atzinības Goda Zīmi"

14.01.2022. 00:05

10. janvārī Latvijas Republikas ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks par ieguldījumu Latvijas un Kanādas sadarbības stiprināšanā aizsardzības jomā, ceremonijā Latvijas Aizsardzības ministrijas Baltajā zālē, Latvijas vēstniekam Kanādā Kārlim Eihenbaumam pasniedza "Atzinības Goda Zīmi".

Aizsardzības ministra 3. janvāra pavēlē norādīts: 

"V. E. Kārlis Eihenbaums tika akreditēts kā Latvijas vēstnieks Kanādā 2016. gada 6. septembrī. Kopš stāšanās amatā vēstnieks ir sniedzis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Kanādas divpusējo attiecību stiprināšanā.

Kopš Kanādas valdības lēmuma uzņemties vadošo lomu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai Latvijā (eFP) vēstnieks ir sevišķi enerģiski sadarbojies ar Kanādas aizsardzības jomas un bruņoto spēku vadību, lai skaidrotu Latvijas drošības izaicinājumus un Kanādas Bruņoto spēku nozīmīgo ieguldījumu ne vien Latvijas, bet visa reģiona drošībā. Vēstnieks ir regulāri piedalījies Kanādas Bruņoto spēku kontingenta pavadīšanas pasākumos pirms brauciena dienestā uz Latviju dalībai eFP. Tāpat vēstnieks saglabā labus kontaktus un ir atzinīgi novērtējis Kanādas vadošos virsniekus, kuri ir dienējuši Latvijā, tādējādi uzturot Latvijas drošības tēmu aktuālu arī šo virsnieku turpmākajās dienesta gaitās, atbalstījis Latvijas aizsardzības rezidējošā atašeja amata izveidošanu un darba uzsākšanu Kanādā 2017. gadā.

Aizsardzības ministrija augsti novērtē vēstnieka dalību visos Latvijai nozīmīgos svētku, atceres un piemiņas pasākumos, sevišķi tajos, kas saistīti ar Latvijas Brīvības cīņām un mūsu patriotu godināšanu. Tāpat vēstnieks ir sniedzis personīgu ieguldījumu Latvijas Kara muzeja izstādes “Latvijas traģēdija 1941” izvietošanā Otavā un arī Kvebekā, kur ar to var iepazīties Kanādas BS pārstāvji pirms dienesta Latvijā.

V. E. Kārlis Eihenbaums vienmēr ir bijis atsaucīgs un piedalījies Latvijas un Kanādas domnīcu pasākumos, kuros atspoguļojis un skaidrojis Latvijas pozīciju ar drošību saistītos jautājumos un Kanādas būtisko lomu šī brīža sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā.

Nozīmīgs ir vēstnieka personīgais ieguldījums, regulāri tiekoties ar Kanādas augstākajām politiskajām un militārajām amatpersonām, gan lai pateiktos par Kanādas ieguldījumu mūsu drošībā, gan sekmējot šīs sadarbības turpināšanos daudzu gadu garumā. Viņš ir sniedzis atbalstu Latvijas amatpersonu vizītēm Kanādā, kas ir ļāvis sasniegt vizīšu mērķus.

Lai izteiktu pateicību par ieguldījumu Latvijas un Kanādas sadarbības stiprināšanā aizsardzības jomā, PAVĒLU:

Apbalvot Latvijas vēstnieku Kanādā V. E. Kārli Eihenbaumu ar aizsardzības ministra apbalvojumu “Atzinības Goda Zīme”.

Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks"

Aizsardzības ministra apbalvojums "Atzinības Goda Zīme" dibināts 1996. gadā un to piešķir kā atzinības apliecinājumu par nopelniem valsts bruņoto spēku veidošanā un nostiprināšanā, militāri patriotiskajā audzināšanā, valstiskās apziņas veidošanā pilsoņos, tos sagatavojot savas valsts un zemes nelokāmai aizstāvēšanai. 

Vēstnieks Kārlis Eihenbaums ir pirmais vēstnieks, kas apbalvots ar šo augsto apbalvojumu.