Vēstnieks Kārlis Eihenbaums tiekas ar Kanādas starptautiskās attīstības ministru Hardžitu Sadžānu

14.01.2022. 16:22

Latvijas vēstnieks Kanādā Kārlis Eihenbaums 4. janvārī tikās ar Kanādas starptautiskās attīstības ministru Hardžitu Sadžānu. Ministrs Latvijas vēstniekam, diplomātisko dienestu Kanādā beidzot, izteica sirsnīgu pateicību par ļoti ciešo sadarbību, ko daudzi izjutuši personīgi un augstu novērtējuši, ministrs Sadžāns novēlēja vēstniekam Eihenbaumam sekmes arī turpmāk.

Vēstnieks Eihenbaums norādīja, ka vienmēr prieks sarunāties ar Hardžitu Sadžānu, Kanādas starptautiskās attīstības ministru (Hon. Harjit Sajjan, Minister of International Development) un patiesu Latvijas draugu. Vēstnieks uzsvēra, ministrs Sadžāns, kas pirms tam vairākus gadus bija Kanādas aizsardzības resora vadītājs, ir daudz darījis, lai kanādiešu karavīru paplašinātā klātbūtne Latvijā būtu darbotiesspējīga un tik sekmīga, kopīgā uzdevumā vienojot 10 nācijas, dodot solidaritātei saturisko piepildījumu. Ministrs Sadžāns uzsvēra, ka panākumu pamatā ir labā sadarbība ar uzņemošo valsti un tautu, ar Latviju un tās iedzīvotājiem, kas tik labi izprot šīs "pārliecības" misijas nozīmi. Militārā NATO sabiedroto klātbūtne ir neliela, taču dziļi simboliska un cīņas spējīga, veido labu Alianses sadarbības paraugu, ko var pielietot citur.

Draudzīgajā sarunā tika apspriesta ciešā sadarbība, ko izvērst tālāk, stingrā iestāšanās par mūsu kopīgajām vērtībām, palīdzība valstīm, kas tiecas "uz augšu", atbalsts brīvībai, demokrātijai un citas nozimīgas starptautiskās aktualitātes. Ministrs ar vēstnieku pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, it īpaši atbalstot pilsonisko sabiedrību, demokrātiju un brīvību, iestājoties pret agresiju un apspiešanu.