Latvijas vēstnieks Ozoliņš apmeklē Kvebekas provinces galvaspilsētu

01.06.2023. 13:39

No 19. līdz 21.aprīlim, Latvijas vēstnieks Kaspars Ozoliņš apmeklēja Kvebekas provinces galvaspilsētu Quebec city. Vēstniekam notika tikšanās ar Kvebekas ārlietu ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu sadarbību kultūras, ekonomisko attiecību stiprināšanas jomā. Vēstnieks Ozoliņš nolasīja lekciju Diplomātijas institūta un ārlietu dienesta darbiniekiem "Euro-Atlantic Security:  View from the Baltic state".

Vēstniekam notika tikšanās Kvebekas provinces Ekonomikas, Inovāciju un Enerģētikas ministrijā, lai pārrunātu sadarbību atjaunojamo enerģiju jomā (ūdeņradis, vēja parki), kā arī vēstnieks apmeklēja Nacionālo Asambleju. 

20. aprīlī notika vēstnieka Ozoliņa lekcija Lavālas universitātes studentiem, tikšanās ar universitātes mācībspēkiem, lai vienotos par tālāko sadarbību starp augstākajām mācību iestādēm un kopīgo pētniecību projektu jomā. Vēstnieka lekcija bija starptautiskās drošības jautājumu programmas sastāvdaļa. Studenti izrādīja aktīvu interesi par Krievijas karu Ukrainā un Kanādas NATO eFP misiju Latvijā.    

Vēstnieks sniedza interviju La Press Canadienne.