Vēstnieks Kaspars Ozoliņš vizītē apmeklē Ņūbransvikas provinci un pavada Kanādas karavīrus rotācijā uz Latviju

19.12.2023. 18:03

2023.gada 12.decembrī un 13.decembrī vēstnieks Kaspars Ozoliņš darba vizītē apmeklēja Ņūbransvikas provinci (New Brunswick). Vēstnieks tikās ar provinces leitnantgubernatori Brendu Mērfiju (Brenda L. Murphy), galvaspilsētas Frederiktonas mēru Keitu Rodžersu (Kate Rogers) un Services New Brunswick izpilddirektoru Alanu Roju (Alan Roy), kā arī viceprezidentiem Džudī Rosu (Judy Ross) un Robu Arseno (Rob Arsenault). Vēstnieks ar minētajām amatpersonām pārrunāja sadarbības iespējas starp Latviju un Ņūbransviku, t. sk. dažādu Latvijas uzņēmumu produktu un pakalpojumu eksporta iespējas uz šo provinci.

Vēstnieks arī apmeklēja Kanādas bruņoto spēku bāzi Geidžtaunā un tikās ar Kanādas karavīriem, kuri decembrī dodas sešu mēnešu rotācijā uz Latviju, un viņu ģimenes locekļiem. Vēstnieks atzinīgi vērtēja Kanādas līdzšinējo ieguldījumu NATO austrumu flanga drošībā un apņēmību nākamajos gados šo ieguldījumu tālāk stiprināt.

K.Ozoliņš apmeklēja arī Svētā Tomasa universitāti Frederiktonā, kur tikās ar universitātes vadību un studentiem. Sarunā ar universitātes rektoru Dr. Naumanu Farukī (Dr.Nauman Farooqi) vēstnieks apsprieda sadarbības iespējas starp Svētā Tomasa universitāti un Latvijas universitātēm, t.sk. iespējamo studentu un mācībspēku apmaiņu. Savukārt ar studentiem vēstnieks iesaistījās aktīvā diskusijā par aktuālajiem starptautiskajiem un drošības politikas jautājumiem, t.sk. par Krievijas agresiju Ukrainā un par Kanādas bruņoto spēku klātbūtni Latvijā, vadot NATO paplašināto kaujas grupu operācijas “Reassurance” ietvaros.

Vizītes laikā vēstnieks sniedza radiointerviju vienam no lielākajiem Kanādas ziņu medijiem CBC (Canada Broadcasting Corporation). Pilnu intervijas ierakstu var dzirdēt šeit:

https://www.cbc.ca/listen/live-radio/1-25/clip/16029665