Latvijas vēstniecības pārstāvji piedalās Krievijas agresijas Ukrainā otrās gadadienas pasākumos Otavā

26.02.2024. 03:21
Latvijas vēstniecības pārstāvji piedalās Krievijas agresijas Ukrainā otrās gadadienas pasākumos Otavā

23. un 24. februārī Latvijas vēstniecības pārstāvji piedalījās vairākos pasākumos, lai godinātu Ukrainas tautas varonību un izturību jau divu gadu garumā kopš Krievijas uzsāktās agresijas pret Ukrainu 2022. gada 24. februārī un demonstrētu Latvijas nelokāmo atbalstu Ukrainai cīņā par uzvaru.

23. februārī vēstniecības pārstāvji piedalījās Kanādas Globālo lietu institūta (The Canadian Global Affairs Institute) un Ukrainas vēstniecības organizētājā apaļā galda diskusijā, lai atskatītos uz diviem kara gadiem un apspriestu tālākās palīdzības iespējas Ukrainai. Vēstniecības darbinieki apmeklēja arī “Oskara” balvai nominēto filmu dokumentālo filmu kategorijā “20 dienas Mariupolē” (“20 days in Mariupol”), ko Kanādas Kara muzejā izrādīja Ukrainas vēstniecība.

Savukārt 24. februārī Latvijas vēstniecības darbinieki piedalījās pie Kanādas parlamenta organizētājā Ukrainas atbalsta pasākumā, kuru plaši apmeklēja Ukrainas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un citu valstu diasporu pārstāvji, paužot savu solidaritāti un atbalstu Ukrainai un nosodot Krievijas izvērsto agresijas karu. Pasākumā uzrunu teica arī Kanādas parlamenta pārstāvji, kuri atkārtoti apliecināja pilnīgu Kanādas atbalstu Ukrainai.