Vēstnieks Kaspars Ozoliņš reģionālā vizītē apmeklē Ņūfaundlendas un Labradoras provinci

30.04.2024. 01:08

No 2024.gada 23. līdz 25.aprīlim vēstnieks Kaspars Ozoliņš devās reģionālajā vizītē uz Ņūfaundlendas un Labradoras provinci, kur kopā ar Igaunijas un Lietuvas vēstniekiem Kanādā tikās ar Ņūfaundlendas un Labradoras leitnantgubernatori Džoanu Mēriju Eilvārdu (Hon. Joan Marie Aylward), premjerministru Dr. Endrjū Fjūriju (Dr. Andrew Furey) un ar provinces parlamenta (House of Assembly) priekšsēdētāju Dereku Benetu (Hon. Derek Bennett).  

Vizītes laikā vēstnieki apmeklēja arī 5 Wing Goose Bay militāro bāzi, kur tikās ar Kanādas bruņoto spēku pārstāvjiem. Vēstnieks Kaspars Ozoliņš atzinīgi vērtēja Kanādas līdzšinējo ieguldījumu NATO austrumu flanga drošībā, t.sk. vadot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā, un apņēmību nākamajos gados šo ieguldījumu tālāk stiprināt. Baltijas valstu vēstnieki tikās arī ar Happy Valley-Goose Bay pilsētas mēru un pārrunāja sadarbības iespējas ar Labradoras Tirdzniecības kameras pārstāvjiem.

Baltijas valstu vēstnieki piedalījās seminārā Ņūfaundlendas Memoriāla universitātē (Memorial University of Newfoundland) par Baltijas valstu un Kanādas attiecībām. Tāpat vēstnieki sniedza kopīgu interviju Kanādas vadošajam radio CBC. Pilnu interviju iespējams noklausīties šeit:

https://www.cbc.ca/listen/live-radio/1-47/clip/16058341 https://www.cbc.ca/listen/live-radio/1-47/clip/16058341 

Vizīte atspoguļota arī vietējā medijā:

https://www.saltwire.com/newfoundland-labrador/news/local/ambassadors-from-baltic-nations-lithuania-lativa-estonia-visit-st-johns-goose-bay-airbase-100959969/