Latviešu bērni no Eiropas dzied un dejo Luksemburgā !

15.03.2022. 20:23

2022. gada 12. marta nedēļas nogalē latviešu bērni no vairākām Eiropas valstīm ieradās Luksemburgas folkloras kopas “Dzērves” vadītājas Aigas Ožehovskas rīkotajā kopmēģinājumā, gatavojoties Eslingenas dziesmu svētkiem.

Diasporas bērnu folkloras kopu dalībnieki no Francijas, Spānijas, Itālijas, Nīderlandes, Šveices un Luksemburgas satikās Luksemburgas pierobežas pilsētā Nitelā (Nittel), Vācijā, lai kopīgi muzicētu, dejotu un dziedātu. Bērni piedalīsies Eslingenas dziesmu svētkos, kas norisināsies šovasar  Vācijā. Nedēļas nogalē Nitelā piedalījās arī Iecavas kultūras nama folkloras kopa “Tarkšķi”, un notika vairākas rotaļu un instrumentu muzicēšanas meistarklases. Bērni ne tikai dejoja, bet arī apguva kokles, stabules un pat mandolīnas spēli.

Sestdienas vakarā bērni piedalījās koncertā Nitelas kultūras namā, savukārt, svētdien visi devās ekskursijā pa Luksemburgu, lai pilsētas centrā, piemēram, pie Lielhercoga pils un citās vietās rīkotu zibakcijas un parādītu latviešu dejas un rotaļas arī tūristiem vai nejaušiem garāmgājējiem.

Bērni ar sajūsmu piedalījās šajā nedēļas nogalē Nitelā, kas notika ļoti sirsnīgā un radošā atmosfērā. Vissirsnīgākais paldies Luksemburgas folkloras kopas vadītājai Aigai Ožehovskai un viņas personīgajai komandai par viesmīlīgo uzņemšanu!

Informācijai :

Parīzes latviešu bērnu folkloras kopa “Guntiņas” izveidota, sadarbojoties Latviešu apvienībai Francijā un Parīzes latviešu kora “Latve” vadītājai Inārai Bražei. Folkloras kopa stiprina bērnos piederības sajūtu latviešu kultūrai un vairo latvisko pašapziņu.

1947. gadā Eslingenā, Vācijā notika pirmie Dziesmu svētki trimdā. 2017. gadā, atzīmējot 70 gadu jubileju, notika latviešu kultūras svētki “Eslingenas Dziesmu svētkiem 70!”. Nākamie Eslingenas Dziesmu un deju svētki notiks no 2022. gada 16.-19. jūnijam. Vairāk informācijas : https://www.latviesi.com/eslingena/