Latvija piedalās kosmosa un aeronautikas izstādē Paris Space Week

10.03.2023. 21:41

2023. gada 10.martā Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais  apmeklēja starptautisko kosmosa un aeronautikas izstādi Paris Space Week, kurā Latvija tika pārstāvēta līdzās citām 40 valstīm ar Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūras (LIAA) stendu.

Vēstnieks Eduards Stiprais tikās ar LIAA pārstāvi Francijā Elīzu Drāznieci, kā arī ar Ventspils Starptautiskās Radioastronomijas Centra (VIRAC) direktoru Dr.sc.ing. Alekseju Klokovu.

Tika pārrunātas Latvijas intereses un potenciāls sadarbībai kosmosa, aeronautikas un aizsardzības pētniecības un attīstības jomās.

Vairāki vadošie Francijas uzņēmumi ir arī ieinteresēti Latvijas startup ekosistēmā un, visticamāk, jau aprīlī piedalīsies Rīgā rīkotajā Deep Tech Atelier konferencē.

Izstāde Paris Space Week notiek Parīzē jau 10. reizi, un tā veltīta kosmosa un aeronautikas nozarei, kuras laikā notiek biznesa tikšanās, konferences, prezentācijas un citi pasākumi, kas vieno 1500 partnerus no 40 pasaules valstīm. Vairāk informācijas mājas lapā : https://www.paris-space-week.com/