Rīga piedalās Starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā (MIPIM) Francijā

20.03.2023. 08:44
Rīga piedalās Starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā (MIPIM) Francijā

2023. gada 15.-16.martā Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais apmeklēja Starptautisko nekustamā īpašuma un investīciju forumu MIPIM (Le Marché International des professionnels de l’immobilier), kas norisinās Kannās (Cannes), Francijā no 14.-17.martam un pulcē nopietnākos pasaules nekustamā īpašuma tirgus dalībniekus.

Šogad forumā piedalās Rīgas pašvaldība ar stendu, kurā apmeklētāji tiek iepazīstināti ar Rīgu kā pievilcīgu un sadarbībai atvērtu pilsētu, un arī tūrisma un investīciju galamērķi. Eduards Stiprais kopā ar Latvijas goda konsuli Marseļā Sandru Juhansoni-Mouttet tikās ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi un delegācijas pārstāvjiem, pārrunāja Rīgas pilsētas potenciālu sadarbībai ar Francijas partneriem, sekmējot dažādu attīstības projektu realizāciju. Vēstnieks ar goda konsuli piedalījās arī foruma ietvaros rīkotajā mēru paneļdiskusijā, kurā uzstājās Rīgas pašvaldības priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

MIPIM tiek uzskatīts par pasaules vadošo investīciju forumu, kas ik gadu pulcē vairākus tūkstošus potenciālo investoru un interesentu. Šis svarīgais notikums nekustamo īpašumu, arhitektūras un būvniecības jomā pulcina nopietnākos pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībniekus – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz investoriem. Forumā iespējams apmeklēt valstu, pilsētu un kompāniju paviljonus un stendus, kā arī piedalīties plašā konferenču un diskusiju klāstā par nozares aktualitātēm.

MIPIM mājaslapa : https://www.mipim.com/