“Mātes piens” Parīzē

25.04.2023. 18:00

2023. gada 15.aprīlī Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais piedalījās Ināras Kolmanes filmas “Mātes piens” seansā Latvijas vēstniecībā Francijā, kas notika režisorei klātesot.

Pirms filmas skatīšanās Eduards Stiprais uzrunāja pasākuma apmeklētājus, paužot gandarījumu par to, ka pateicoties šai filmai pagātnes redzējums saglabājas un var tikt nodots tālākām paaudzēm. Skatītājus uzrunāja arī Latviešu apvienības Francijā valdes locekle Lelde Vikmane, iepazīstinot ar režisori Ināru Kolmani. Režisore stāstīja par filmas tapšanu, kā arī atbildēja uz skatītāju jautājumiem, kuri bija īpaši ieinteresēti par filmas aizkadriem. Gan I.Kolmane, E.Stiprais un arī skatītāji dalījās ar savu personīgo pieredzi padomju laikā, kas atspoguļota filmā.

Ināras Kolmanes filma “Mātes piens” ir veidota pēc Noras Ikstenas tāda paša nosaukuma romāna motīviem.

Filmas seanss vēstniecībā bija īpaši plaši apmeklēts, galvenokārt publikā bija Parīzē dzīvojoši latvieši, bet skatītāju vidū bija arī francūži un citu tautu pārstāvji, kā piemēram, lietuvieši, bulgāri, kuriem filmā parādītais vēstures posms ir pazīstams.

Filmas seansu ar Ārlietu ministrijas Diasporas atbalsta programmas atbalstu organizēja Latviešu Apvienība Francijā sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Francijā.