Pieņemšana Latvijā akreditētajiem nerezidējošiem vēstniekiem, kā arī Dānijā akreditētiem vēstniekiem no Latīņamerikas, Āfrikas, Karību reģiona un Okeānijas valstīm

17.05.2023. 16:37

2023. gada 2. maijā vēstniecība Dānijā rīkoja pieņemšanu Latvijā akreditētajiem nerezidējošiem vēstniekiem, kā arī Dānijā akreditētiem vēstniekiem no Latīņamerikas, Āfrikas, Karību reģiona un Okeānijas valstīm, lai veicinātu Latvijas atpazīstamību un informētu par Latvijas kandidēšanu uz ANO DP pozīciju 2026.-2027. gadā. 2. maija pasākums sevī ietvēra 4. maija vēsturisko notikumu atzīmēšanu, ko, cita starpā, atspoguļoja dāņu autora Mads Michael Hastrup Nilsson grāmatas par Latviju dāņu valodā Latvija: Vēsture un apskates objekti prezentācija, kā arī latviešu mūziķu Adrijas Everses un Dānijas Nacionālā simfoniskā orķestra solista Eināra Eversa koncerts, kurā tika atskaņoti arī Latvijas komponistu skaņdarbi, tā prezentējot Latviju kā mūzikas tradīciju valsti ar bagātu kultūras mantojumu, inovatīvu garu un izcilām personībām.

Vēstniece Inga Skujiņa savā uzrunā viesiem uzsvēra Latvijas devumu miera nodrošināšanai pasaulē, tai skaitā starptautiskās misijās, kā arī Latvijas briedumu un ekspertīzi medijpratības jomā un cīņā ar dezinformāciju.