Plašas valsts svētku svinības Dānijā

01.12.2023. 16:44

Dānijā, sešos dažādos pasākumos, plaši tika atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadiena. 

Ievadot patriotu mēnesi, vēstniecība rīkoja tikšanos ar Biedrības Dānija-Latvija (Foreningen Danmark-Letland) biedriem - patiesiem Latvijas draugiem un atbalstītājiem, - kas deviņdesmitajos gados palīdzēja veidot Latviju un turpina veicināt Latvijas atpazīstamību Dānijā.

16. novembrī, atzīmējot Latvijas neatkarības dienas gadskārtu, vēstniecība Kopenhāgenā, Dānijas Karaliskajā bibliotēkā rīkoja pieņemšanu diplomātiskajam korpusam, kā arī vēstniecības dāņu draugiem un sadarbības partneriem. 

18. novembrī vēstniece Inga Skujiņa piedalījās Kopenhāgenas Latviešu nedēļas nogales skolas "Sauleszaķēns" rīkotajās valsts svētku svinībās un dienas izskaņā, kopā ar tautiešiem un dāņu draugiem,  piemiņas pasākumā Vestre kapsētā Kopenhāgenā nolika ziedus pie pieminekļa trimdas laikā mūžībā aizgājušajiem tautiešiem. Savukārt, vēstniecības otrais sekretārs Jānis Kalva svētku runu sacīja Jitlandes latviešu rīkotajā svētku pasākumā Ansagerā, atzīmējot Latvijas 105. dzimšanas dienu.

Svētku izskaņā latviešu un dāņu publikai bija iespēja iepazīties ar Dānijā tikko izdoto Noras Ikstenas romāna "Mātes piens" tulkojumu dāņu valodā, kā arī noskatīties Ināras Kolmanes filmu ar tādu pat nosaukumu.