Dizaina Diplomātijas sarīkojums Latvijas vēstniecībā Somijā

12.09.2022. 14:44

Helsinku Dizaina Nedēļas notikumu sarakstā pēc pandēmijas ir atgriezies iecienītais ”Dizaina Diplomātijas” sarīkojumu cikls. Tā ietvaros 2022. gada 9. septembrī Latvijas vēstniecība Somijā kopā ar Helsinki Design Week organizēja diskusiju par pakalpojuma dizainu un inovācijām. Diskusijā piedalījās Satu Mietinena (Satu Miettinen) no Somijas un Liene Kupča no Latvijas.

Satu Mietinena ir vairāku grāmatu autore, Mākslas un Dizaina fakultātes dekāne un Pakalpojumu dizaina profesore Lapzemes universitātē. Liene Kupča ir Latvijas Mākslas akadēmijas lektore, zīmolvedības un pakalpojumu dizaina stratēģe ar lielu pieredzi komunikāciju nozarē.

Pasākumu ar nelielu ieskatu vēstniecības ēkas vēsturē atvēra Latvijas vēstniece Somijā Dace Treija-Masī un diskusiju vadīja Helsinku Dizaina nedēļas dibinātājs, Ālto universitātes Goda doktors Kari Korkmans (Kari Korkman).

Latvijas vēstniecība jau ceturto gadu piedalās Helsinku Dizaina nedēļā, kuras laikā interesentiem ir iespēja apmeklēt vairākas vēstniecības Helsinkos un piedalīties diskusijās par dizainu un arhitektūru.

Pasākumu apmeklēja jomas profesionāļi – arhitektūras, dizaina, mediju un citu nozaru pārstāvji.

Satu Mietinena un Liene Kupča pēc diskusijas atbildēja uz klātesošo jautājumiem arī par starptautisko maģistra līmeņa studiju programmu “Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas” (Service Design Strategies and Innovations, SDSI), kuru var apgūt Lapzemes universitātē Somijā un Latvijas Mākslas akadēmijā. Studenti programmā fokusējas uz starpdisciplināru zināšanu, prasmju un kompetenču apvienojumu ar iespēju specializēties dizainā, organizāciju pārvaldībā, sociālajās zinātnēs un tehnoloģijās. Studiju programmas saturs – pakalpojumu dizains – mērķēts uz tādu zināšanu, prasmju un kompetenču kopumu, lai absolventi varētu kļūt par pārmaiņu ieviesējiem publiskā un privātā sektora uzņēmumos un organizācijās.