Latvijas vēstniecībā notiks Dizaina Diplomātijas sarunas "Helsinku Dizaina nedēļas" ietvaros

30.08.2023. 17:46

Jau kopš 1995. gada Helsinkos notiek Ziemeļvalstu lielākais dizaina festivāls "Helsinku Dizaina nedēļa".  Festivāla laikā tiek organizētas Dizaina Diplomātijas stundas.

Šajā pasākumu ciklā jau septīto reizi piedalīsies arī Latvijas vēstniecība Somijā. Dizaina diplomātijas stundās vēstniecības organizē jautājumu un atbilžu spēli, kurā piedalās atpazīstami dizaineri, mākslinieki un arhitekti. 

Visi ir laipni aicināti uz vēstniecību satikt divus izcilus talantus 14. septembrī Armfeltintie 10 mājīgajās telpās no pulksten 13.00 līdz 15.00.

Latviju pārstāvēs arhitekts Edgars Raciņš, kurš savu profesionāļa pieredzi un zināšanas pēc arhitekta studijām Ālto universitātē smēlies PES Arkkitehdit un JKMM birojos. Arhitekta Raciņa prasmes un spējas tika pamanītas jau studiju gados, izpelnoties augsto 3. vietu nozīmīgā arhitektūras konkursā, kam sekoja virkne citu lielāku un mazāku uzvaru. Degsme un panākumi mudināja Edgaru dibināt savu – TIENO arkkitehdit biroju kopā ar studiju un darba kolēģi Janni Leino. Latviešu arhitekts Edgars Raciņš tagad strādā un dzīvo Somijā, tuvinot somu un latviešu kultūras.

Ar E.Raciņu 14. septembrī Helsinkos sarunāsies Peivi Raivio (Päivi Raivio) – Helsinkos dzīvojoša pilsētvides dizainere. P.Raivio ikdienas pienākumi ir publiskās telpas pilnveidošana, māksla tajā, urbānie risinājumi un komūnu iesaistīšana. Peivi Raivio 2022. gadā saņēma prestižo Helsinku Dizaina balvu.

Laipni aicināti uz Latvijas vēstniecību 14. septembrī Armfeltintie 10 no pulksten 13.00 līdz 15.00.

Reģistrācija pasākumam:  https://helsinkidesignweek.com/events/design-diplomacy/?lang=en .