"Eiropas Filmu Nedēļas 2023" ietvaros skatāma Kristīnes Briedes dokumentālā filma "Svārstības"

04.10.2023. 11:17
"Eiropas Filmu Nedēļas 2023" ietvaros skatāma Kristīnes Briedes dokumentālā filma "Svārstības"

No 13. līdz 22.oktobrim Helsinkos, Somijā notiks ikgadējās Eiropas Filmu Nedēļas. ”Eiropas Filmu Nedēļas 2023” organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Helsinkos, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Helsinkos un Eiropas zāle, sadarbojoties visām ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniecībām un kultūras institūtiem Somijā. Šī gada filmas vienojošā tēma ir PRASMES, un esam ļoti lepni par filmu, kas šogad pārstāvēs Latviju. 17.oktobrī plkst. 17:00 Eiropas zālē (Malminkatu 16) Helsinkos varēs noskatīties režisores Kristīnes Briedes dokumentālo filmu "Svārstības".

Filma stāsta par mūsdienu latviešu luterāņu garīdzniecēm. Filma šogad bija nominēta Nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” četrās kategorijās – Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, Labākais dokumentālās filmas režisors, Labākais dokumentālās filmas operators un Labākais komponists.

Septiņdesmit piecas minūtes garā filma Helsinkos tiks rādīta latviešu valodā ar titriem angļu valodā. Ieeja bez maksas.

Kristīne Briede ir latviešu dokumentāliste un publiciste, arī dažādu kultūras, sociālu un pētniecības projektu producente, kas saņēmusi virkni atzinību par saviem kino, laikmetīgās mākslas un sociālajiem projektiem. Kristīnes Briedes iepriekšējā filma, Latvijas Simtgades programmā iekļautais dokumentālais kinodarbs “Laika tilti” (2018, līdzrežijā ar lietuviešu režisoru Audrius Stonys) saņēma galveno balvu Šanhajas starptautiskajā kinofestivālā (2019) un tika atzīts par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu Nacionālajā kinofestivālā “Lielais Kristaps” 2018.gadā.