Vēstniecībā noritējis Ziemassvētku sarīkojums “Būs pupiņas, būs zirnīši”

19.12.2023. 14:05

11. decembrī Latvijas vēstniecība Somijā un Latviešu skola “Pikku Putni” rīkoja Ziemassvētku rotaļu sarīkojumu un darbnīcas par tēmu “Būs pupiņas, būs zirnīši”.

Pasākuma ietvaros notika “Pikku Putni” skolotāju– mūziķes Zanes Uitto un mākslinieces Vivitas Kauperes veidotas meža iemītnieku un dabas skaņu darbnīcas. Svētku dalībnieki darbnīcās izveidoja Ziemassvētku stāstu par meža iemītniekiem - lāci, lapsu, zaķi un citiem. Pēc tam ģimenes atcerējās jau zināmās Ziemassvētku rotaļas, kā arī iemācījās jaunas.

Priecājamies par milzīgo atsaucību un par iespēju iepazīties arī ar jaunām latviešu kopienas ģimenēm, kuras bija mērojušas tālu ceļu uz Helsinkiem. Paldies bērniem un vecākiem par klātbūtni un gardumiem.  Uz tikšanos 2024. gadā!

Projektu atbalstīja Latvijas Republikas Ārlietu ministrija no diasporas atbalsta projektu programmas līdzekļiem, kā arī latviešu-somu ģimeņu biedrība "Laivas” un biedrības Latviešu skola Somijā "Pikku Putni".

Latviešu-somu ģimeņu biedrība “Laivas” ir dibināta un reģistrēta Somijā 2006. gadā ar mērķi saglabāt un veicināt latviešu tradicionālās kultūras attīstību Somijas latviešu kopienā. Šī mērķa sasniegšanai tiek īstenoti dažādi projekti, kas vērsti uz latviešu valodas un kultūras saglabāšanu, kā arī latviskās apziņas stiprināšanu. Ziemassvētku tradīciju pasākums bērniem un viņu ģimenēm ir vieni no senākajiem latviešu-somu ģimeņu biedrības “Laivas” organizētajiem svētkiem.

Foto: Jānis Ķirpītis