Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta foto izstāde un svinīgs brīdis 23.augustā

23.08.2024. 18:48
  • #LatviaUNSC

Sadarbojoties trim Baltijas valstu vēstniecībām un lielākajam Somijas laikrakstam ”Helsingin Sanomat”, laikraksta redakcijas galvenajā ēkā "Sanomatalo" Helsinku centrā (Töölönlahdenkatu 2) visu augustu ir apskatāma foto izstāde par Baltijas ceļa laiku pirms 35 gadiem. Materiāli vēsta par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautu cīņu par valstiskuma atjaunošanu, Baltijas valstu vienotību, kā arī par lielāko nevardarbīgas pretošanās un mobilizēšanās akciju, kas apliecināja Baltijas tautu spēku un pārliecību cīnīties par valstu neatkarības atjaunošanu.

"Sanomatalo" atrodas starp Odas bibliotēku un Centrālo Dzelzceļa staciju, un izstāde ir brīvi pieejama visiem apmeklētājiem “Helsingin Sanomat” redakcijas darba laikā.

23.augustā "Sanomatalo" foajē Baltijas valstu vēstniecības Somijā rīkoja pop-up muzikālu brīdi: latviešu-somu koris ”Ziemeļmeita” izpildīja leģendāro dziesmu ”Atmostas Baltija”. Pēc tam sarīkojuma apmeklētāji mielojās ar Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ražotu saldējumu.

Izstāde un 23.augusta sarīkojums tiek rīkots publiskās diplomātijas programmas ietvaros Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē lobija kampaņas atbalstam. Kampaņas mērķis ir nodrošināt 2025.gada vēlēšanās Latvijas sekmīgu ievēlēšanu ANO Drošības padomē uz laiku no 2026. līdz 2027.gadam, kur uz nepastāvīgā locekļa vietu Latvija kandidē pirmo reizi. Kampaņas moto – “Kopā par mieru un noturību”. Dalība ANO Drošības padomē būtu viens no nozīmīgākajiem instrumentiem Latvijas ārpolitisko interešu īstenošanai un aizstāvēšanai, kā arī ļautu vēl vairāk paplašināt Latvijas starptautisko sadarbību, dodot ieguldījumu pasaules mieram un noturībai.

Foto: Jānis Ķirpītis