Latvija turpina tradīciju piedalīties vērienīgajā Turku grāmatu tirgū

09.10.2024. 17:06

2024. gada oktobrī Latvijas vēstniecība Somijā kopā ar sadarbības partneriem -  Rozentāla biedrību, izdevniecību "Paperiporo" un "Latvian Literature" organizēja ar Latvijas literatūru saistītus pasākumus un Latvijas literatūras stendu Turku starptautiskajā grāmatu tirgū. Latvijas stendā trīs dienu laikā no 4. oktobra līdz 6. oktobrim varēja iepazīties ar somiski izdoto latviešu literatūru, kā arī ar grāmatām par Latviju. Stendā notika autogrāfu brīži un sarunas.

Somijas vecāko – Turku grāmatu tirgu – trīs dienu laikā apmeklēja rekordliels skaits cilvēku – 15 000 grāmatu draugu.

Šogad aktivitātes notika gan Latvijas stendā, gan uz tirgus diskusiju skatuves.

Piektdien Jukolas skatuves diskusijas centrā bija atdzejotājas Mirjas Hovilas izdotā latviešu dzejnieču dzejas antoloģija ”Četras sievietes uz virves" ("Neljä naista nuoralla"). Grāmatai izvēlēti desmit latviešu dzejnieču darbi, kas sarakstīti simt gadu ilgā laika posmā. Atdzejotāju un izdevēju Mirju Hovilu par grāmatu iztaujāja somu dzejnieks Olli Heikonens (Olli Heikkonen).

Radošā darbnīca bērniem Latvijas ilustratores Gundegas Muzikantes vadībā notika "Aboa Vetus & Ars Nova" arheoloģijas un laikmetīgās mākslas muzejā. Ilustratore Gundega Muzikante ilustrējusi Somijā tikko izdoto Kārļa Vērdiņa dzejas izlasi bērniem ”Zupa un ziepes” ("Soppaa ja saippuaa"). 

Foto: Jānis Ķirpītis