Aicinām piedalīties Svētā Patrika kalna kāpienā

14.04.2023. 16:28

Sestdien, 6. maijā norisināsies Svētā Patrika kalna kāpiens, uz kuru aicinām ikvienu interesentu, lai kopīgi atzīmētu Latvijas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 33.gadadienu un nosvinētu Baltā galdauta svētkus. 

Vēstniecība tādējādi turpina iepriekšējo gadu tradīciju, lai kopīgi šajā dienā pulcētu ne tikai tautiešus Īrijā, bet arī viņu citu tautību ģimenes locekļus un draugus, kam interesē Latvija, mūsu vēsture.

Dalībnieku skaits ir neierobežots, aicināti jebkura vecuma kalnā kāpēji. Gaidīti arī visi tie, kas veiks tikai daļu no kāpiena vai arī ieradīsies tikai uz Baltā galdauta pikniku kalna pakājē.

Aicinām arī citās Īrijas pilsētās šajā dienā organizēties sinhronam kāpienam kādā no tuvējās apkārtnes augstienēm, ja Svētā Patrika kalns ir par tālu.

Priecāsimies Jūs visus redzēt kopā ar mums!

Kāpiena dalībniekus aicinām uz brīvprātīgu reģistrāciju līdz 2.maijam, lai prognozētu aptuveno dalībnieku skaitu: google forma

 Pasākuma programma:

 10:30 Pulcēšanās (The Croagh Patrick Information Centre, Meermihil, Reek Road, Co. Mayo, F28 KX75)
 11:00 Kāpiena sākums
 13:00 Svinīgais brīdis kalna virsotnē (sagaidām lielāko daļu kāpēju)
 13:30 Dodamies lejā
 15:30 Baltā galdauta svētki kalna pakājē. Aicinām ņemt līdzi piknika lietas katram pašam.

Ekipējums: Dalībniekiem ir ieteicams apaut ērtus staigājamos apavus un, ņemot vērā Īrijas nepastāvīgos laika apstākļus, paredzēt arī lietu un vēju necaurlaidīgu apģērbu, cimdus un galvassegu. Tāpat, atcerieties ņemt līdzi dzeramo ūdeni un kādas ēdamlietas enerģijas atjaunošanai kāpiena laikā.