Ar svinīgu sadziedāšanos Latvijas vēstniecībā Īrijā tiek atzīmēti 4.maija Baltā galdauta svētki

04.05.2024. 16:34

4.maijā Latvijas vēstniecībā Īrijā kuplā skaitā, piedaloties arī Valsts akadēmiskajam korim “Latvija” un latviešu korim Norvēģijā “Laipa”, ar skanīgu sadziedāšanos un svinīgā atmosfērā atzīmēta Latvijas neatkarības atjaunošanas 34. gadadiena.

Atklājot Baltā galdauta svētkus Latvijas vēstnieks Īrijā Juris Štālmeistars, novēlēja visiem skaistus svētkus un aicinot būt lepniem par Latviju, par mūsu sasniegumiem, brīvību un skaistajām tradīcijām, ko ik gadu kopjam un sargājam gan Latvijā, gan ārvalstīs. Atsaucoties uz Valsts prezidenta šodien teikto, J.Štālmeistars atgādināja visiem būt vairāk lepniem, nevis pieticīgiem.   

Kora “Latvija” mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā virsvadībā īpaši skanīgi un skaisti tika nodziedāta Latvijas Republikas himna, kā arī viena no Latvijas Dziesmusvētku repertuāra populārākām un mīlētākajām dziesmām  “Gaismas pils”.

Par īpašu apsveikumu bija parūpējusies rakstniece Sandra Bondarevska ar latviešu amatieru teātra Īrijā “Sliedes” dalībniekiem, pastāstot viesiem par Pētersonu dzimtu un izspēlējot nelielu fragmentu no topošās izrādes “Dublinas Pētersoni”.

Vēstniecība vēlas pateikties visiem tautiešiem, kuri šogad piedalījās Baltā galdauta svētkos vēstniecībā, īpaši Cafe Nua brīnišķīgajām saimniecēm par gardajiem cienastiem.