Akreditācijas vēstuli Kubas Republikas viceprezidentam iesniedz Latvijas nerezidējošais vēstnieks Kaspars Ozoliņš

02.10.2024. 22:13
Akreditācijas vēstuli Kubas Republikas viceprezidentam iesniedz Latvijas nerezidējošais vēstnieks Kaspars Ozoliņš

2024. gada 18. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Kaspars Ozoliņš iesniedza akreditācijas vēstules Kubas Republikas viceprezidentam Salvadoram Valdesam Mesam (Salvador Valdés Mesa). Latvijas pirmā nerezidējošā vēstnieka Kubā akreditācija ir nozīmīgs solis starpvalstu divpusējās attiecībās un attiecībās ar Karību reģionu.

Akreditācijas ceremonijas laikā tika pārrunātas iespējas turpināt politisko dialogu, paplašināt abu valstu līgumtiesisko bāzi, kas savukārt ļautu attīstīt tūrisma, kultūras un izglītības sakarus. Svarīgs sarunu jautājums bija starptautiskās kārtības un funkcionējoša multilaterālisma nodrošināšana, kas Latvijai ir īpaši nozīmīgi taisnīga un ilgstoša miera panākšanai Ukrainā. Tāpat vēstnieks sarunā ar Kubas Republikas viceprezidentu apsprieda iespējas stiprināt Latvijas un Kubas sadarbību starptautiskajos formātos, īpaši ANO, meklējot kopīgus prioritāros jautājumus.

Vēstnieks pauda pārliecību, ka attiecību stiprināšana ar Kubu sniegs iespēju Latvijai veidot arī padziļinātas attiecības ar reģionu kopumā.

Latvijas vēstnieks rezidē Otavā, Kanādā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikcijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-draugiemicon-flickrytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā