Vēstnieka Kaspara Ozoliņa darba vizīte Ontārio provincē

15.02.2023. 16:11

No 21. jūlija līdz 25. jūlijam vēstnieks Kaspars Ozoliņš uzturējās darba vizītē Ontārio provincē, kuras laikā tikās ar oficiālajām amatpersonām, kultūras iestāžu darbiniekiem, diasporas pārstāvjiem, uzņēmējiem un Toronto pilsētas padomes pārstāvjiem.

Vizītes laikā vēstnieks Ozoliņš tikās ar Ontārio leitnantgubernatori Elizabeti Doudesvelu (Elizabeth Dowdeswell), Likumdošanas asamblejas spīkeri Tedu Arnotu (Ted Arnott), Kanādas parlamenta deputātu Teriju Doudalu (Terry Dowdall). Tikšanos laikā pamatā tika pārrunāti Latvijas un Kanādas divpusējās sadarbības jautājumi aizsardzības un ekonomiskās sadarbības jomā, latviešu diasporas ieguldījums Ontārio provinces sabiedriskajā un kultūras dzīvē, Krievijas agresijas Ukrainā jautājums un citi.

Vēstnieks Ozoliņš apmeklēja Toronto latviešu sv. Jāņa baznīcu, kurā notika tikšanās ar Sv. Jāņa draudzes un Sv. Andreja draudzes pārstāvjiem. 23. jūlijā vēstnieks piedalījās un sveica tautiešus Sv. Jāņa draudzes lauku īpašuma "Saulaine" izveidošanas 70. gadskārtā. Saulaine Toronto apkārtnes latviešu sabiedrībai ir kalpojusi kā svarīgs garīgās, atceres, saviesīgās dzīves un bērnu vasaras nometņu centrs vairākas desmitgades. Saulaines lauku īpašums šim mērķim turpina kalpot joprojām.

Tāpat vēstnieks tikās ar Ontārio karaliskā muzeja, Tekstila mākslas muzeja, McMichael Kanādas kolekcijas muzeja, Elora festivāla vadītājiem un arī ar Toronto pilsētas domes pārstāvjiem, lai runātu par vēlamajiem sadarbības projektiem turpmākajos divos gados. Galvenais uzsvars šajā sadarbībā būtu liekams uz 2024. gadā Toronto paredzētajiem Latviešu Dziesmu un deju svētkiem.

Atsevišķa tikšanās notika ar pensiju fonda pārstāvi, lai pārrunātu sadarbības iespējas investējot zaļās enerģijas projektos Latvijā.