Kantātes "Dievs, Tava zeme deg!" atskaņojums koncertā Otavā

03.04.2023. 18:44

19. marta Otavā, Sv. Asīzes Franciska baznīcā notika Lūcijas Garūtas kantātes "Dievs, Tava zeme deg!" atskaņojums koncertā "Composed by Women: Music for War and Peace".  Kantāti latviešu valodā, diriģentes Gabriela Gudro (Gabrielle Gaudreault) vadībā izpildīja  "Ottawa Choral Society" koris, piedaloties tenoram Ž.-F. Lazūram (Jean-Philippe Lazure) un baritonam K. Freizeram (Clarence Fraser), pie ērģelēm M. Larkins (Matthew Larkin). 

Koncertā uzrunas teica Kanādas vēstniece sieviešu, miera un drošības jautājumos Ž. Onīla (Jacqueline O'Neill) un Latvijas vēstnieks Kanādā Kaspars Ozoliņš. Uzrunājot klausītājus pirms L. Garūtas kantātes atskaņojuma, vēstnieks atskatījās vēsturē uz kantātes rašanās laiku un tās nozīmību 1944. gadā un vēlāk atkārtotā latviešu tautas cīņā par Latvijas neatkarības atgūšanu. Vēstnieks uzsvēra Latvijas solidaritāti ar Ukrainas tautu, atbalstu tās cīņā pret agresorvalsti,  nepieciešamību pēc kopēja darba starptautisko tiesību ievērošanā un miera procesu atjaunošanā.  Vēstnieks Ozoliņš atzīmēja Latvijas mērķi kandidēt uz ANO Drošības padomes locekļa vietu 2026./2027. gadā, lai iestātos un turpinātu darbu starptautisko tiesību ievērošanā pasaulē.

Koncerts bija labi apmeklēts un norisinājās ar Latvijas vēstniecības atbalstu. Šis ir Latvijas vēstniecības Kanādā publiskās diplomātijas programmas projekts Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē lobija kampaņas atbalstam.