Vēstnieks Kaspars Ozoliņš tiekas ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Gregu Fergusu

30.11.2023. 23:21

2023.gada 30.novembrī Otavā vēstnieks Kaspars Ozoliņš kopā ar Lietuvas un Igaunijas valstu vēstniekiem iepazīšanās vizītē tikās ar Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Gregu Fergusu (Greg Fergus).

Vēstnieki atzinīgi vērtēja Baltijas valstu un Kanādas ciešās attiecības un Kanādas klātbūtnes pastiprināšanu Baltijas reģionā gan militāri, gan politiski saistībā ar neseno vēstniecību atvēršanu Lietuvā un Igaunijā, kā arī sadarbību ar Kanādu daudzpusējos formātos.

Ar spīkeru tika pārrunāta drošības situācija Baltijas reģionā un nepieciešamība turpināt darbu pie lēmumu ieviešanas attiecībā uz ilgtermiņa drošības nodrošināšanu Baltijas reģionā. K.Ozoliņš pauda gandarījumu par Kanādas ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā, norādot, ka Kanādas bruņoto spēku klātbūtne Latvijā veicina visa reģiona drošību.

G.Ferguss izteica vēlmi turpināt aktīvus starpparlamentu kontaktus un pauda gatavību apmeklēt visu trīs Baltijas valstu galvaspilsētas, ja tāda iespēja radīsies.

G.Ferguss stājās amatā 2023.gada 5.oktobrī pēc tam, kad amatu atstāja iepriekšējais spīkers Entonijs Rota (Anthony Rota).