Otavā tiek atklāta tekstilmākslinieka Egila Rozenberga personālizstāde

29.08.2024. 00:25

2024. gada 29. augustā Kanādas galvaspilsētā Otavā notiks tekstilmākslinieka Egila Rozenberga personālizstādes “LAIKA ZĪMES” ("SIGNS OF THE TIME”) atklāšana Otavas pilsētas domes mākslas galerijā (City Hall Art Gallery).

Izstādē būs apskatāma ievērojama mākslinieka lielformāta gobelēnu kolekcija no darbu sērijām “Transfigurācijas”, “Enģeļi un maskas”, “Rētas”, “Parīzes ritmi” un ”Zīmes smiltīs”, dodot ieskatu un apliecinot cieņu mākslinieka pēdējo 30 gadu darba daudzveidībai. E. Rozenberga mākslā atspoguļojas mainīgā dzīves vide, dabīgo un sintētisko materiālu mijiedarbība uzrunā aktuālo klimata un resursu ilgtspējas tēmu.

Egila Rozenberga darbu izstāde ir svarīgs pienesums Latvijas un Kanādas sadarbībai kultūrā un tā veicina latviešu unikālā kultūrvēsturiskā mantojuma – tekstilmākslas prasmju – atpazīstamību Kanādā un Ziemeļamerikā.

Izstāde “LAIKA ZĪMES” (“SIGHS OF THE TIME”) apmeklētājiem bez maksas būs pieejama līdz š.g. 24. novembrim.

E. Rozenberga personālizstāde Otavā ir Latvijas vēstniecības Kanādā publiskās diplomātijas projekts Latvijas atpazīstamībai, kas norisinās ar Latvijas Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu. Mākslinieka dalību izstādes atklāšanā atbalsta arī Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Latvijas vēstniecība pateicas Otavas pilsētas domes mākslas galerijai par veiksmīgo sadarbību.