Ukrainas patvertnes tiek aprīkotas ar Latvijas Finiera ziedotiem materiāliem

19.09.2023. 18:22

18. un 19. septembrī Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava tikās ar "Latvijas finiera" valdes priekšsēdētāju Uldi Biķi un "Latvijas finiera" biroja vadītāju Jolantu Medni kā arī Lietuvas uzņēmējiem.

Latvijas un Lietuvas delegācija kopīgi apmeklēja patvertni Kijivas Ševčenko rajonā, kurā uzstādītas no Latvijas finiera ziedotajiem materiāliem ražotas mēbeles. Pasākumā piedalījās arī Mēbeļu ražotāju uzņēmuma pārstāvji UAB DUV un LITUA kartu fonda vadītājs.

Starptautiskais koncerns “Latvijas finieris" atbalsta Ukrainu kopš pirmās pilna mēroga iebrukuma dienas 2022. gada 24. februārī. Ukrainas atbalstam tiek novirzīti 5 EUR par katru “Latvijas Finiera”rūpnīcās pārstrādāto apaļkoku apjomu.

Kopējā ziedojumu summa līdz vasaras vidum ir sasniegusi 4 miljoni EUR un atbalsts turpinās. Par šo finansējumu ir sniegts atbalsts kara bēgļiem, bruņotajiem spēkiem, glābējiem un ugunsdzēsējiem, mediķiem, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai, kā arī neatkarīgajai presei un pilsoniskajai sabiedrībai. Jau kara dienas rītā Latvijas finieris pieņēma lēmumu pārtraukt jebkādas turpmākās attiecības ar Krievijas un Baltkrievijas tautsaimniecību pārstāvjiem. Latvijas finieris arī iestājas pret ES sankciju apiešanu.