Vēstniecībā Krievijā notiek tikšanās ar ārvalstu nerezidējošiem vēstniekiem Latvijā

11.11.2015. 14:51

10. novembrī vēstniecībā Krievijā notika tikšanās ar ārvalstu nerezidējošiem vēstniekiem Latvijā, kuriem rezidences vieta ir Maskava. Uz tikšanos bija ieradušies Kongo, Mjanmas, Čadas, Bangladešas, Kotdivuāras, Gabonas un Nepālas vēstnieki, un vēstniecību pārstāvji.

Tikšanās laikā vēstniece Astra Kurme pateicās vēstniekiem par līdzšinējo sadarbību un izteica gatavību to attīstīt un stiprināt. Latvijas diplomāti iepazīstināja vēstniekus ar būtiskākajām Latvijas politiskajām aktualitātēm, uzņēmējdarbības vidi un investīciju iespējām Latvijā, aicinot izmantot Latvijas ģeogrāfisko stāvokli un attīstīt ekonomisko sadarbību. Tika sniegta arī aktuālā informācija par konsulārajiem jautājumiem un ceļošanas iespējām uz Latviju.

Vēstnieki izrādīja interesi par visām pārrunātajām tēmām, tostarp divpusējās ekonomiskās sadarbības, tirdzniecības veicināšanas un paplašināšanas iespējām, par studentu izglītības iespējām Latvijā, sadarbības attīstīšanu kultūras jomā, kā arī par vīzu izsniegšanas kārtību.Noslēgumā ārvalstu vēstnieki pateicās par iespēju piedalīties ikgadējā tikšanās, ko organizē Latvijas vēstniecība.