Vēstniecība Krievijā rīko svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienai

19.11.2015. 12:05

18. novembrī vēstniecība Krievijā rīkoja svētku pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienai, kurā piedalījās diplomāti, Krievijas valsts amatpersonas, uzņēmēji, mediju, kultūras nozares un diasporas pārstāvji.

Atklājot pieņemšanu, vēstniece Astra Kurme aicināja visus klātesošos ar klusuma brīdi pieminēt teroraaktos Krievijas lidmašīnā Ēģiptē un Parīzē bojāgājušos cilvēkus. Vēstniece pastāstīja par padarīto Eiropas Savienības Padomē prezidentūras laikā, novērtēja sadarbību kultūras jomā, kā arī pieminēja Latviešu biedrību Krasnojarskā un Maskavā jubilejas pasākumus.

Vēstniecība izsaka pateicību svētku pieņemšanas atbalstītājiem: “ABLV”, “Baltic International Bank”, “pārtikas grupa CIDO”, “Laima”, “Latvijas Balzams”, “Latvijas Dzelzceļš”, “M2M”, “Rietumu Banka” un „Piebalgas alus”.

Pieņemšana notika Puškina muzejā, ar kuru vēstniecībai ir izveidojusies laba sadarbība. Puškina muzejs ir viens no lielākajiem literatūras muzejiem un kultūras centriem Krievijā un Eiropā. Muzeja ēka ir būvēta 19. gadsimta sākumā, un tajā 1957. gadā tika izveidots Puškina muzejs. Muzikālo pavadījumu pieņemšanā nodrošināja saksofonists Toms Rudzinskis un pianists Atis Andersons.