Maskavā notika svinīgā pieņemšana par godu Baltijas valstu starptautiskajai atzīšanai

10.09.2021. 10:29

Maskavā notika svinīgā pieņemšana par godu Baltijas valstu starptautiskajai atzīšanai

9. septembrī Latvijas Republikas vēstniecībā Krievijas Federācijā notika pieņemšana par godu Baltijas valstu starptautiskās atzīšanas de iure simtgadei un trīsdesmitgadei kopš Baltijas valstu starptautiskās atzīšanas pēc pusgadsimta padomju okupācijas. Pasākums tika svinēts kopīgi ar Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas vēstniecībām Krievijas Federācijā.

Pieņemšanā piedalījās Maskavā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji un darbinieki, Krievijas Federācijas amatpersonas, kā arī kultūras un mākslas nozares pārstāvji. Lūgto viesu vidū bija visu trīs Baltijas valstu diasporas un vēstniecības sadarbības partneri.

Viesus ar svinīgām uzrunām sveica visu trīs Baltijas valstu vēstnieki Krievijas Federācijā.  Latvijas vēstnieks Māris Riekstiņš uzsvēra brīvības un neatkarības svarīgumu valsts un katra indivīda dzīvē. Norādot, ka Latvija ir guvusi mācību, ir jācīnās par savu neatkarību un jāņem vērā, ka vēl arvien ir valstis, tai skaitā arī Eiropā, kur  ļaudis nevar brīvi pulcēties, izteikt savu viedokli. Vēstnieks Māris Riekstiņš uzsvēra, ka Baltijas valstu pieredze ir iedvesmojoša un mērķi ir sasniedzami.

Klātesošos iepriecināja latviešu biedrības koris “Tālava”, izpildot Eiropas Savienības himnu “Oda priekam” un triju valstu tautas dziesmas, kā arī viesiem bija iespēja novērtēt katras Baltijas valsts nacionālos ēdienus.